Przepis na meksykańskie naleśniki na ostro!

Nie da się ukryć, że meksykańskie naleśniki na ostro to danie idealne dla wielbicieli prostej i smacznej kuchni. Możesz być pewny, że wspaniały aromat roznoszący się po domu podczas jej gotowania, zwabi na obiad całą rodzinę. Poza tym meksykańskie naleśniki na ostro to naprawdę bardzo zdrowe i pożywne danie, dzięki któremu od razu poczujesz się lepiej. Poniżej znajdziesz krótki przepis oraz poradnik, dotyczący tego jak przyrządzić pyszne, meksykańskie naleśniki na ostro. Przeczytaj koniecznie!
Lista zakupów niezbędna do przygotowania meksykańskich naleśników na ostro!
Zacznijmy jednak od tego, że meksykańskie naleśniki na ostro to doskonałe danie, które rozgrzeje nas i wzmocni w zimne, ciemne oraz ponure jesienne i zimowe dni. W dodatku jest bardzo zdrowe i przyśpiesza metabolizm. Jednak, aby przygotować naprawdę smaczne i pożywne meksykańskie naleśniki na ostro to musimy najpierw zrobić odpowiednie zakupy i przygotować sobie niezbędne składniki. W związku z tym w naszej kuchni nie może zabraknąć takich produktów, jak: trzy łyżki koncentratu pomidorowego, jedna papryczka chili, pół szklanki startego sera żółtego, trzy łyżki oliwy oraz dwieście pięćdziesiąt mililitrów wody. Poza tym koniecznie powinniśmy się zaopatrzyć w takie składniki jak: sześć sztuk gotowych naleśników, jedno opakowanie Fix Chili con carne Knorr, dwieście gram czerwonej fasoli z puszki, dwieście gram kukurydzy z puszki, jedna cukinia, jedna cebula oraz jeden ząbek czosnku. Dobrze będzie postarać się kupić cebulę, czosnek oraz cukinię w pobliskim warzywniaku, a nie w dużym hipermarkecie, ponieważ wtedy Twoje danie będzie smaczniejsze oraz zdrowsze.
Sposób przygotowywania meksykańskich naleśników na ostro!
Gdy już skompletowałeś zakupy, w takim przypadku teraz nadszedł na to czas, by zabrać się za przygotowywanie meksykańskich naleśników na ostro. Przede wszystkim najpierw powinieneś na rozgrzanej patelni przesmażyć posiekany czosnek oraz cebulę. Potem dodaj pokrojoną cukinię oraz fasolę i kukurydzę. Gdy to zrobisz to Fix rozmieszaj z 250 mililitrami wody, po czym wlej na patelnię i wszystko razem zagotuj. Potem zmniejsz powoli ogień i gotuj wszystko przez trzy minuty. Następnie gotowy farsz nałóż na naleśniki i zwiń każdy w rulon. W międzyczasie w miseczce rozmieszaj dokładnie koncentrat z posiekaną papryczką chilli. Na sam koniec naleśniki ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Potem wierzch każdego z nich posmaruj koncentratem z chilli oraz posyp startym serem. Następnie naczynie wstaw do nagrzanego do 190 stopni Celsjusza piekarnika na piętnaście minut. Po wyjęciu z piekarnika – podawaj natychmiast, na ciepło zanim wystygnie! Ciesz się wyśmienitym posiłkiem razem ze swoimi najbliższymi! Smacznego!

Powiązane artykuły

O nas

Na naszej stronie poznasz przepisy na pyszne naleśniki i pyszne, zdrowe zupy. Zapraszamy!

Kontakt

kontakt@artpopfestival.pl