Przepis na naleśniki ze szpinakiem i camembertem!

Nie da się ukryć, że naleśniki to danie szczególnie lubiane przez dzieci, ale i wielu dorosłych nie może się im oprzeć. Natomiast francuskie Crêpes lub ich polska odmiana zazwyczaj zjadane są na słodko. Ponadto okazuje się jednak, że tymczasem wytrawne naleśniki są równie dobrą propozycją, gdyż to właśnie dzięki nim najmłodszych możesz przekonać do jedzenia warzyw, a także urozmaicić swoje obiadowe menu. Przede wszystkim ciasto naleśnikowe przygotowuje się bardzo prosto, wystarczy połączyć jajka, mąkę i mleko za pomocą miksera lub rózgi i smażyć na patelni. Generalnie naleśniki złóż tak jak potrafisz – w kopertę, trójkąt lub zawiń w rulon. Poniżej znajdziesz krótki przepis oraz poradnik, dotyczący tego w jaki sposób przyrządzić naleśniki ze szpinakiem i camembertem. Przeczytaj go koniecznie!
Lista zakupów niezbędna do przygotowania naleśników ze szpinakiem i camembertem!
Zacznijmy jednak od tego, że naleśniki ze szpinakiem i camembertem to doskonałe danie, które rozgrzeje nas i wzmocni w zimne, ciemne oraz ponure jesienne i zimowe dni. W dodatku jest bardzo zdrowe i przyśpiesza metabolizm. Jednak, aby przygotować naprawdę smaczne i pożywne naleśniki z ze szpinakiem i camembertem to musimy najpierw zrobić odpowiednie zakupy i przygotować sobie niezbędne składniki. W związku z tym w naszej kuchni nie może zabraknąć takich produktów, jak: jedno opakowanie Fix Spaghetti Carbonara Knorr, sto mililitrów śmietany 36%, pięćdziesiąt gram wędzonego boczku, jedna łyżeczka słonecznika prażonego, jeden ser camembert, trzy pomidorki cherry, sól i pieprz do smaku, jeden pęczek bazylii, dwadzieścia mililitrów oliwy z oliwek oraz sto pięćdziesiąt mililitrów wody. Poza tym koniecznie musisz zaopatrzyć się także w jedną szklankę mleka, dwa jajka, półtorej szklanki mąki, 0,2 szklanki wody mineralnej, szczypta soli, pół łyżeczki słodkiej papryki, trzydzieści mililitrów oleju, tłuszcz do smażenia, jedna, biała cebula, dwa ząbki czosnku oraz trzysta gram mrożonego szpinaku. Ponadto dobrze będzie postarać się kupić warzywa w pobliskim warzywniaku, a nie w dużym hipermarkecie, ponieważ wtedy Twoje danie będzie smaczniejsze oraz zdrowsze.
Sposób przygotowywania naleśników ze szpinakiem i camembertem!
Gdy już skompletowałeś zakupy, w takim przypadku teraz nadszedł na to czas, by zabrać się za przygotowywanie naleśników z mięsem i jarzynami. Przede wszystkim przygotuj ciasto na naleśniki mieszając ze sobą: mleko, jajka, mąkę, wodę, olej, odrobinę soli oraz słodką paprykę. Potem wszystko razem dokładnie zmiksuj do momentu uzyskania ciasta o jednolitej, gładkiej konsystencji i smaż naleśniki. Natomiast boczek pokrój w drobną kostkę i wysmaż na patelni, po czym wymieszaj Fix Knorr ze śmietaną i 150 ml wodami, dodaj przesmażony boczek, całość doprowadź do wrzenia. Następnie gotuj jeszcze przez chwilę. Potem na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę oraz posiekany czosnek, po czym dodaj rozmrożony szpinak. Wszystko duś do momentu odparowania płynu i wystudź. Natomiast gdy masa będzie już wystudzona do to dodaj pestki słonecznika oraz pokrojony w kostkę ser, całość wymieszaj i dopraw do smaku. Tak gotowy farsz nałóż na usmażone wcześniej naleśniki i zawijaj według własnego uznania i podawaj na ciepło z przygotowanym wcześniej sosem. I gotowe! Ciesz się pysznym posiłkiem ze swoimi najbliższymi! Smacznego!

Powiązane artykuły

O nas

Na naszej stronie poznasz przepisy na pyszne naleśniki i pyszne, zdrowe zupy. Zapraszamy!

Kontakt

kontakt@artpopfestival.pl