Przepis na pyszną aromatyczną zupę z soczewicą!

Trzeba przyznać, że aromatyczna zupa z soczewicą to danie idealne dla wielbicieli prostej i smacznej kuchni. Możesz być pewny, że wspaniały aromat roznoszący się po domu podczas jej gotowania, zwabi na obiad całą rodzinę. Poniżej znajdziesz krótki przepis oraz poradnik, dotyczący tego jak przyrządzić pyszną, aromatyczną zupę z soczewicą. Przeczytaj koniecznie!
Lista zakupów niezbędna do przygotowania aromatycznej zupy z soczewicą!
Zacznijmy jednak od tego, że aromatyczna zupa z soczewicą to doskonałe danie, które rozgrzeje nas i wzmocni w zimne, ciemne oraz ponure jesienne i zimowe dni. Jednak, aby przygotować naprawdę smaczną i pożywną, aromatyczną zupę z soczewicą to musimy najpierw zrobić odpowiednie zakupy i przygotować sobie niezbędne składniki. W związku z tym w naszej kuchni nie może zabraknąć takich produktów, jak: jednej marchewki (najlepiej, takiej dużej), jednego selera naciowego, trzech ziemniaków, pęczka świeżej kolendry, jednej łyżeczki kuminu oraz jednej łyżki oliwy z oliwek. Ponadto koniecznie musisz się zaopatrzyć także w takie rzeczy, jak: pół szklanki soczewicy, sto pięćdziesiąt gram wołowiny, Francuska zupa cebulowa Knorr ( dwa opakowania) oraz w litry i dwadzieścia mililitrów wody. Dobrze będzie postarać się kupić marchewkę, selera naciowego, czy ziemniaki w pobliskim warzywniaku, a nie w dużym hipermarkecie, ponieważ wtedy Twoje danie będzie smaczniejsze oraz zdrowsze. To samo tyczy się kupna mięsa wołowego, dobrze będzie w tym przypadku zaglądnąć do pobliskiego mięsnego.
Sposób przygotowywania aromatycznej zupy z soczewicą
Skompletowałeś zakupy, w takim przypadku teraz nadszedł na to czas, by zabrać się za przygotowywanie aromatycznej zupy z soczewicą. Przede wszystkim najpierw powinieneś pokroić wołowinę w niedużą kostkę, a następnie przesmażyć ją w garnku na rozgrzanej oliwie. Gdy to zrobisz to dodaj do mięsa kumin. Potem umyj dokładnie marchew, selera oraz ziemniaki, po czym pokrój je wszystkie w małą kostkę, wielkością podobną do mięsa, a następnie wrzuć wszystkie pokrojone w kostkę warzywa do garnka. Nie zapomnij wsypać do garnka także soczewicy. Następnie całość zalej 1,2 litrami wody i doprowadź do wrzenia. Gdy to zrobisz to zawartość opakowania Knorr wsyp do garnka i wymieszaj wszystko. Potem powoli zmniejsz ogień i gotuj zupę przez około dwadzieścia pięć minut, aż do momentu, gdy wszystkie jej składniki będą miękkie. Jak to nastąpi to pod koniec gotowania dodaj pokrojoną kolendrę. Potem już pozostaje Ci już tylko podanie pysznej i ciepłej, jesiennej zupy na talerzu i gotowe! Ciesz się wyśmienitym posiłkiem razem ze swoimi najbliższymi! Smacznego!

Powiązane artykuły

O nas

Na naszej stronie poznasz przepisy na pyszne naleśniki i pyszne, zdrowe zupy. Zapraszamy!

Kontakt

kontakt@artpopfestival.pl