Przepis na pyszną kremową zupę paprykową!

Trzeba przyznać, że kremowa zupa paprykowa to danie idealne dla wielbicieli prostej i smacznej kuchni. Możesz być pewny, że wspaniały aromat roznoszący się po domu podczas jej gotowania, zwabi na obiad całą rodzinę. Poza tym kremowa zupa paprykowa to naprawdę bardzo zdrowe i pożywne danie, dzięki któremu od razu poczujesz się lepiej. Poniżej znajdziesz krótki przepis oraz poradnik, dotyczący tego jak przyrządzić pyszną, kremową zupę paprykową. Przeczytaj koniecznie!
Lista zakupów niezbędna do przygotowania kremowej zupy paprykowej!
Zacznijmy jednak od tego, że kremowa zupa paprykowa to doskonałe danie, które rozgrzeje nas i wzmocni w zimne, ciemne oraz ponure jesienne i zimowe dni. W dodatku jest bardzo zdrowe i ma wiele witamin. Jednak, aby przygotować naprawdę smaczną i pożywną, kremową zupę paprykową to musimy najpierw zrobić odpowiednie zakupy i przygotować sobie niezbędne składniki. W związku z tym w naszej kuchni nie może zabraknąć takich produktów, jak: jedna cebula, jeden ząbek czosnku, pół pęczku świeżej kolendry, trzy łyżki oliwy z oliwek oraz jedna, łyżka koncentratu pomidorowego. Poza tym koniecznie musimy zaopatrzyć się także w dwie czerwone papryki, w jedno opakowanie zupy gulaszowej Knorr oraz w pięćset mililitrów wody. Dobrze będzie postarać się kupić cebulę, czosnek oraz papryki w pobliskim warzywniaku, a nie w dużym hipermarkecie, ponieważ wtedy Twoje danie będzie smaczniejsze oraz zdrowsze.
Sposób przygotowywania kremowej zupy paprykowej
Gdy już skompletowałeś zakupy, w takim przypadku teraz nadszedł na to czas, by zabrać się za przygotowywanie kremowej zupy paprykowej. Przede wszystkim najpierw powinieneś paprykę oczyść z gniazd nasiennych oraz pokroić w mniejsze kawałki. Następnie cebulę oraz czosnek dokładnie posiekaj. Gdy to zrobisz to w garnku rozgrzej oliwę i podsmaż wszystkie warzywa, aż będą rumiane. Potem dodaj koncentrat pomidorowy i również chwilę go podsmaż. Następnie zupę gulaszową Knorr wymieszaj z ilością pięciu set mililitrów wody oraz wlej do garnka z warzywami. Gdy już to zrobisz to całość gotuj powoli około dziesięć minut. Potem dokładnie zmiksuj zupę (najlepiej w blenderze) i aby pozbyć się nieprzyjemnych skórek z papryki to możesz krem przetrzeć przez drobne sitko. Gdy to zrobisz to kremową zupę z papryki przelej na talerz i posyp listkami kolendry. Zupę natychmiast podawaj, zanim wystygnie! Potem już pozostaje Ci już tylko podanie pysznej i ciepłej, jesiennej zupy na talerzu i gotowe! Ciesz się wyśmienitym posiłkiem razem ze swoimi najbliższymi! Smacznego!
 

Powiązane artykuły

O nas

Na naszej stronie poznasz przepisy na pyszne naleśniki i pyszne, zdrowe zupy. Zapraszamy!

Kontakt

kontakt@artpopfestival.pl