Przepis na pyszną zupę dyniową z czerwoną fasolką!

Trzeba przyznać, że fasolka i zupa dyniowa to danie idealne dla wielbicieli prostej i smacznej kuchni. Możesz być pewny, że wspaniały aromat roznoszący się po domu podczas jej gotowania, zwabi na obiad całą rodzinę. Poniżej znajdziesz krótki przepis oraz poradnik, dotyczący tego jak przyrządzić pyszną zupę dyniową z czerwoną fasolką. Przeczytaj koniecznie!
Lista zakupów niezbędna do przygotowania zupy dyniowej z czerwoną fasolką!
Zacznijmy jednak od tego, że zupa dyniowa z czerwoną fasolką to doskonałe danie, które rozgrzeje nas i wzmocni w zimne, ciemne oraz ponure jesienne i zimowe dni. Natomiast jeżeli chodzi o składniki do zupy dyniowej z czerwoną fasolką to koniecznie powinieneś zaopatrzyć się w jedno opakowanie czerwonej fasolki z puszki, w dwa litry wody, w jednego selera naciowego, w dwa ząbki czosnku, w jedną czerwoną cebulę, w szczyptę mielonego pieprzu oraz w dwie łyżki oleju. Poza tym w Twojej kuchni nie może zabraknąć takich produktów jak: osiemset gramów dyni, dwa ziemniaki, rosół szlachetny drobiowo-warzywny, dwie sztuki opakowania Knorr. Jeżeli chodzi o selera, czosnek, czerwoną cebulę czy ziemniak czy dynię to postarajmy się kupić je w pobliskim warzywniaku albo na targu, ponieważ na pewno będą one lepszej jakości niż te z supermarketu, a dzięki temu smak naszej potrawy będzie lepszy, a my chociaż odrobinę zdrowsi.
Sposób przygotowania zupy dyniowej z czerwoną fasolką!
Gdy zrobisz odpowiednie zakupy to najwyższa pora na przygotowanie zupy dyniowej z czerwoną fasolką. Przede wszystkim najpierw dynię oraz ziemniak dokładnie obierz, a potem pokrój w małą kostkę. Następnie nastaw wodę w garnku, posól ją szczyptą soli i gotuj w niej ziemniaki razem z dynią przez trzydzieści minut w dwóch litrach wody wraz z kostkami Knorr. Potem, poczekaj aż warzywa będą miękkie, gdy to nastąpi to zmiksuj je (najlepiej blenderem) zupę na gęsty krem. Gdy już to wszystko zrobisz to do zupy dodaj fasolkę z puszki, po czym gotuj wszystko jeszcze przez kolejne pięć minut. Następnie rozgrzej olej na patelni i smaż na nim przez około dwie minuty posiekany czosnek, pokrojonego w paski selera, a także czerwoną cebulę. Możesz już powoli nakryć do stołu i zaprosić na szybki oraz smaczny obiad resztę swoich domowników. Potem już pozostaje Ci tylko podanie pysznej i ciepłej, jesiennej zupy na talerzu, z łyżką smażonej cebulki z selerem oraz czosnkiem, ze świeżo mielonym pieprzem oraz szałwią. I gotowe! Ciesz się wyśmienitym posiłkiem razem ze swoimi najbliższymi! Smacznego!

Powiązane artykuły

O nas

Na naszej stronie poznasz przepisy na pyszne naleśniki i pyszne, zdrowe zupy. Zapraszamy!

Kontakt

kontakt@artpopfestival.pl