Przepis na pyszną zupę krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym!

Trzeba przyznać, że zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym to danie idealne dla wielbicieli prostej i smacznej kuchni. Możesz być pewny, że wspaniały aromat roznoszący się po domu podczas jej gotowania, zwabi na obiad całą rodzinę. Poza tym zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym to naprawdę bardzo zdrowe i pożywne danie, dzięki któremu od razu poczujesz się lepiej. Poniżej znajdziesz krótki przepis oraz poradnik, dotyczący tego jak przyrządzić pyszną, zupę krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym. Przeczytaj koniecznie!
Lista zakupów niezbędna do przygotowania zupy krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym!
Zacznijmy jednak od tego, że zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym to doskonałe danie, które rozgrzeje nas i wzmocni w zimne, ciemne oraz ponure jesienne i zimowe dni. W dodatku jest bardzo zdrowe i ma wiele witamin. Jednak, aby przygotować naprawdę smaczną i pożywną, zupę krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym to musimy najpierw zrobić odpowiednie zakupy i przygotować sobie niezbędne składniki. W związku z tym w naszej kuchni nie może zabraknąć takich produktów, jak: sto gram serka topionego śmietankowego, trzy łyżki groszku ptysiowego, natka pietruszki do dekoracji oraz sześćset mililitrów wody. Poza tym koniecznie powinieneś się zaopatrzyć także w piętnaście pieczarek, w jedno opakowanie Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem, w jedną cebulę, w jednego poru (tą białą część), w jeden ząbek czosnku, w dwie łyżki margaryny oraz w dwie łyżki jogurtu naturalnego. Dobrze będzie postarać się kupić cebulę, czosnek oraz pora w pobliskim warzywniaku, a nie w dużym hipermarkecie, ponieważ wtedy Twoje danie będzie smaczniejsze oraz zdrowsze.
Sposób przygotowywania zupy krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
Gdy już skompletowałeś zakupy, w takim przypadku teraz nadszedł na to czas, by zabrać się za przygotowywanie zupy krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym. Przede wszystkim najpierw powinieneś dokładnie umyć oraz osuszyć pieczarki, a następnie pokrój je w plastry oraz przesmaż w garnku na margarynie. Gdy to zrobisz to cebulę, czosnek, a także pora pokrój drobno i dodaj do pieczarek. Potem wymieszaj wszystko i duś chwilę razem. Następnie wlej sześćset mililitrów wody i zagotuj, po czym dodaj kostkę Knorr, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez piętnaście minut. Następnie zmiksuj zupę, a serek pokrój i dodawaj po kawałku do zupy cały czas mieszając, do momentu aż serek się całkowicie rozpuści. Na koniec gotową zupę podawaj z ptysiowym groszkiem, a z jogurtu narysuj na zupie grzybka. Natomiast z listków pietruszki zrób otaczającą go trawę. Zupę natychmiast podawaj, zanim wystygnie! Potem już pozostaje Ci już tylko podanie pysznej i ciepłej, jesiennej zupy na talerzu i gotowe! Ciesz się wyśmienitym posiłkiem razem ze swoimi najbliższymi! Smacznego!
 

Powiązane artykuły

O nas

Na naszej stronie poznasz przepisy na pyszne naleśniki i pyszne, zdrowe zupy. Zapraszamy!

Kontakt

kontakt@artpopfestival.pl