Przepis na pyszne naleśniki z brokułem i kozim serem!

Nie da się zaprzeczyć, że naleśniki to jedno z najprostszych i najbardziej uniwersalnych dań, ponieważ możesz przygotować je zarówno na słodko, jak i na kwaśno. Na dodatek w tym przypadku - na słono! Przede wszystkim ciasto naleśnikowe jest pożywne, więc nadaje się na obiad, kolację, a nawet przekąskę na małym przyjęciu. Poza tym z naleśników możesz formować dowolne kształty, kroić je na plasterki, paski czy po prostu przeciąć na pół. Ponadto pasują do każdego składnika. Jednak w tym przepisie główną rolę odgrywa kozi ser, który idealnie komponuje się z szynką parmeńską. Natomiast delikatny smak sera i cienkie, wędzone plasterki szynki skuszą każdego. Za to jeśli włożysz w naleśniki brokuł i czerwoną paprykę, to możesz być pewna, że nikt im się nie oprze. Przede wszystkim ciasto naleśnikowe przygotuj tak jak zawsze, dodając posiekaną pietruszkę. Potem usmaż na patelni, posmaruj kozim serem i dodaj pozostałe składniki. Wszystko zwiń tak, by brzegi były w środku, a przed podaniem możesz jeszcze podsmażyć naleśniki na patelni, żeby zyskały złoty kolor. Poniżej znajdziesz krótki przepis oraz poradnik, dotyczący tego jak przygotować naleśniki z brokułem i kozim serem! Przeczytaj go koniecznie!
Lista zakupów niezbędna do przygotowania naleśników z brokułem i kozim serem!
Zacznijmy jednak od tego, że naleśniki z brokułem i kozim serem to doskonałe danie, które rozgrzeje nas i wzmocni w zimne, ciemne oraz ponure jesienne i zimowe dni. Jednak, aby przygotować naprawdę smaczne i pożywne naleśniki z brokułem i kozim serem to musimy najpierw zrobić odpowiednie zakupy i przygotować sobie niezbędne składniki. W związku z tym w naszej kuchni nie może zabraknąć takich produktów, jak: dwieście gramów różyczki brokułu (sparzonego wcześniej), czterysta gram sera kremowego, koziego oraz dwa płaty papryki marynowanej ze słoika. Poza tym koniecznie powinieneś zaopatrzyć się w takie składniki, jak: sto pięćdziesiąt gram mąki pszennej, jedno jajko, sto mililitrów Ramy Smaż jak szef kuchni (wariant klasyczny), dwieście mililitrów mleka, dwieście gram szynki parmeńskiej oraz jeden pęczek natki pietruszki. Dobrze będzie postarać się kupić warzywa w pobliskim warzywniaku, a nie w dużym hipermarkecie, ponieważ wtedy Twoje danie będzie smaczniejsze oraz zdrowsze.
Sposób przygotowywania naleśników z brokułem i kozim serem
Skompletowałeś zakupy, w takim przypadku teraz nadszedł na to czas, by zabrać się za przygotowywanie naleśników z brokułem i kozim serem. Przede wszystkim najpierw powinieneś w misce pomieszać mąkę, mleko, jajko i dwie łyżki Ramy oraz posiekaną natkę pietruszki. Potem na patelnie wlej odrobinę pozostałej Ramy, poczekaj aż z powierzchni tłuszczu znikną bąbelki, będzie to oznaczać, że osiągnął on odpowiednią temperaturę. Następnie na gorący tłuszcz wlej ciasto i rozprowadź je przekręcając patelnie na boki, a nadmiar ciasta usuń, po czym usmaż w ten sposób dziesięć naleśników. Potem na zimne już naleśniki nałóż grubą warstwę sera, a na ser nałóż z lekka przesiekane różyczki brokułu, pokrojoną w kostkę paprykę, na wierzch ułóż plaster szybki parmeńskiej. Następnie tak przygotowanego naleśnika zroluj zawijając brzegi do środka. Potem gotowe naleśniki obsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. I gotowy! Smacznego!

Powiązane artykuły

O nas

Na naszej stronie poznasz przepisy na pyszne naleśniki i pyszne, zdrowe zupy. Zapraszamy!

Kontakt

kontakt@artpopfestival.pl